Succesverhaal

Sandra van Loosbroek

Teun: Spiegeltje spiegeltje…
Teun maakt in de trainingen wanneer nodig een brug naar mijn gedrag in het dagelijkse leven. Ik ondervond al een hele tijd onrust tussen thuiswerk, privé en gezondheid. Ik kon moeilijk de vinger leggen op waar in nu de balans scheef trok.

Teun heeft met mij een oefening gedaan met lampjes, de oefening was als volgt; Op de grond liggen 5 reacties lampjes, Wanneer het lampje rood wordt, stap ik er met mijn rechtervoet naar toe en wanneer hij blauw wordt, met mijn linkervoet. De oefening moet technisch goed uitgevoerd worden, dus stevig staan en alle belangrijke spieren aangespannen houden. De lampjes beginnen rustig, maar gaan al snel in een rap tempo op en neer, technisch uitvoeren was dus geen optie meer voor mij, zwabberend en klungelig heb ik wel alle lampjes gehaald! Zó… dacht ik.

Die heb ik lekker gehaald. We voeren hem nog even op, er komt nog een lampje bij in een de kleur geel, in plaats van er naar toe te stappen, moet ik bij het gele lampje altijd naar achteren stappen. Ik ben voorbereid denk ik en dit kan er wel bij. Twee rondjes gaat het in een rustig tempo.. en dan volle bak.. niet te doen natuurlijk. Maar ik geef niet op.. Nee, ik zal hem laten zien dat ik dit kan! Zo ben ik.. dat tafereeltje ziet er natuurlijk niet uit. Zwabberen en fouten makend raas ik over de lampjes heen, of net er naast. Het signaal gaat af, eindelijk is het klaar!

Zó, vraagt Teun. Hoe ging dit? “ik heb het volgehouden” geef ik aan, semi trots, maar moe en beurs in mijn lijf. En hoe voelde het? Vraagt Teun; “ehm.. ja, nou, haha.. niet heel fijn. En wat voelde niet fijn, vraagt Teun; mijn lijf. Hoe komt dat; ja dit tempo en die verschillende dingen maakten het wel moeilijk voor mij. Zo goed doet mijn lijf het eigenlijk nog niet, geef ik aan. Ok, zegt Teun; wat moeten we dan veranderen. Goeie vraag!

Het tempo, het aantal lampjes, de tijd die ik er voor uit trek. Allemaal goed geeft Teun aan. Dus we gaan het nog een keer doen. Want de opdracht was “voer het technisch goed uit” gebruik je spieren en balans op de goede manier! Oh wacht dat was ik even vergeten door de uitdaging van de opdracht. Tja die uitdagingen zitten overal! Zowel in het sporten als in het dagelijks leven. Dus.. de drie lampjes Links, Rechts en achter. Keurig in balans door mij uitgevoerd, geen pijn, goede concentratie. Tempo en aantal aangepast, maar wat een verschil.

De clou en de spiegel hebben mij met deze oefening zó veel geleerd. Ik pas dit nu ook toe in mijn werk en in mijn privé leven. Ik pak de tijd en de dingen die ik doe, doe ik goed. Al blijft het lastig! Daarom blijf ik ook mooi bij Teun trainen, dan houdt hij me een beetje in de gaten.

Lisanne:
Wat een heerlijk frisse wind in je training is het om met Lisanne aan de bak te mogen. Ze motiveert en draagt je door je training heen met haar enthousiasme.

Mijn hoofd had al meerdere keren aangegeven dat ik echt wel klaar was deze ronde, maar Lisanne weet je op te zwepen en je van jezelf versteld te doen staan. Wat een kick geeft dit!

Daar wil ik meer van!!

Contact

Interesse in een gratis proefles of wil je meer informatie?
Neem dan nu contact op via onderstaand formulier en wij helpen je graag verder!

    Naam

    E-mailadres

    Telefoonnummer

    Uw bericht